lördag 16 augusti 2014

Melanzane

 
Välkommen lördag!
 
Häromkvällen lagade vi Melanzane alla parmigiana för första gången och det blev riktigt, riktigt gott! Känns helt rätt med lite vegetariskt emellanåt efter alla grillade köttbitar!
 
Vi gjorde så här:
Tomatsås - fräs hackad gul lök och vitlök i en gryta i lite olja samt smör, tillsätt lite vatten och en grönsaksbuljongtärning, tillsätt därefter två burkar krossade tomater och låt puttra så länge som möjligt, på slutet lägger ni i hackad färsk basilika samt parmesanost.
(den här tomatsåsen är gott till allt!)
 
Skär två stycken aubergine i 0,5 cm tjocka skivor - lägg skivorna på en lutande skärbräda och strö salt över, låt dra i ca 30 minuter, torka sedan av skivorna och fräs dem i en panna så de får färg och blir lite mjuka. Smörj en gratängform och varva sedan aubergine, mozarella och tomatsås. Strö över lite riven parmesan och gratinera i ugn 225 grader i ca 25 minuter.
 
Mums!
 


Kvällarna är så vackra här!
 
Nu packar vi ihop och åker in till stan i eftermiddag, känns riktigt bra efter en lång, varm och underbar sommar - men sommaren är inte över, vi hoppas på några varma och härliga dagar till!
 
Önskar er en fin lördag!

1 kommentar:

Hemma på Sjuan sa...

Så gott det ser ut, måste jag testa! Hoppas oxå på fler sommarkvällar så det inte blir höst för snabbt, kram Suss